KatjaBerg.dk © 2014 

 

         

 

Military

 

Ridediciplinen military indeholder både de mest kendte ridedicipliner, dressur og spring, samt en tredje disciplin, nemlig terrænridningen. Her skal hest og rytter forcere faste forhindringer i terrænet i høj fart, springe over kævler, bænke, smalle forhindringer, ride igennem vand, springe op og ned fra banketter og meget mere. Military er altså en blanding af tre delopgaver, og kan derfor også beskrives som triatlon for heste.

Sporten kræver derfor en meget fleksibel rytter, og ikke mindst en fleksibel hest da den skal kunne være lydig og afslappet på en dressurbane, forsigtig på en springbane, samt hurtig og modig på en terrænbane.

Military kan dyrkes på alle niveauer og de fleste ryttere og heste kan gennemføre en mindre militarykonkurrence, men på eliteplan kræver sporten at både hest og rytter i den bedste form, hvorfor sporten fordrer meget selvdisciplin og træning for at være med på topplan.

Konkurrencerne kan afvikles over 1, 2 eller 3 dage. For at finde vinderne, regnes resultaterne fra hver diciplin om til minuspoint og lægges derefter sammen – ekvipagen med den laveste score vinder.

Militarys anses som værende den mest alsidige og actionfyldte ridedisciplin, og sporten er i en stor udvikling i landet, måske fordi militarytterene er kendt for at have et unikt socialt samvær man ikke finder inden for de andre discipliner, måske fordi sporten er så publikumsvenlig, eller måske pga. af den spændende terrænridning der grundet dens høje fart også har givet military tilnavnet:

                       

                                                – ’military er ridesportens formel 1’.

 

Eksempel på terrænspring:

 

 

   Trakehner i (venstre) CNC2* + (højre) CNC1*                        Hjørne i CNC100

 

 

   To nedspring og en smal forhnring i CNC1*                         "Hånd" i CNC1*

 

   Vandspring fra CNC90 til CNC2*                                                           "Skihop" i CNC100

 

   Smalt spring i CNC1*                                                          Kasse i CNC1*

 

 

Har du nogen spørgsmål om military er du selvfølgelig velkommen til at kontakte mig :-)

 

 

"In response to those who say to stop dreaming and face reality, I say keep dreaming and make reality"

 

 

Fotoalbum

(Under ombygning)